Voorbeschouwing RWDM - FC Dender.

vrijdag 18 januari 2019 om 15u14

Vorig weekend speelde FC een dijk van een wedstrijd maar geraakte toch maar niet voorbij het ambitieuze Lierse Kempenzonen, kansen creëerde het genoeg, afwerken lukte een ietsje minder en een zeldzame kans leverde de bezoekers de gelijkmaker op, 1-1!
Op het resultaat na keerden alle FC-supporters tevreden huiswaarts.
Nu zaterdag treft FC D het Brusselse RWDM als tegenstander, een “halve” derby tegen een ex-eersteklasser met een grote supportersschare, het belooft dus opnieuw een spannende wedstrijd te worden.
RWDM kende voorheen een roemrijke geschiedenis en ging in 2015 in bevordering van start met het stamnummer van St. Wetteren, drie seizoenen later spelen ze al opnieuw in de hoogste amateurklasse. De uiteindelijke doelstelling is om ooit opnieuw in de hoogste voetbalafdeling te kunnen aantreden.
De club uit Molenbeek draait vlot mee en staat momenteel op een geruststellende zevende plaats met 24 punten, 2 plaatsen lager dan FC Dender dat 26 punten totaliseert.
De laatste weken stokt het wel een beetje want tijdens de laatste 7 wedstrijden kon het slechts eenmaal winnen, 2-3 tegen toenmalig hekkensluiter Heist. Het speelde tijdens die periode ook nog tweemaal gelijk, op Lierse (2-2) en Luik (1-1).
Voorheen zette het wel reeks van 3 overwinningen op rij neer, FC Dender – Knokke en Seraing, ploegen die op dat moment serieus in het sukkelstraatje zaten.
RWDM scoorde reeds 25 keer, 1 doelpunt meer dan FC, en incasseerde al 27 tegendoelpunten. Ook al bezit het een ervaringsrijke defensie, het is dus duidelijk dat het schoentje achteraan knelt.
De draaischijf is er Yohan Brouckaert die ook al 5 doelpunten achter zijn naam staan heeft.
De andere doelpunten werden hoofdzakelijk door de aanvallers gescoord, koploper is er Mbuba met 6 doelpunten, Bova (4), Binst (3) en Bah (3) zorgden voor de andere doelpunten.  
Bij RWDM spelen er ook nog twee oud FC-ers, doelman Santos Pravos en verdediger Anthony Cabeke verdedigden ooit onze blauw zwarte kleuren!
De heenwedstrijd werd door FC met 0-1 verloren, het was een wedstrijd – zonder de geschorste Nys - waarin zowat alles tegen zat, Houdret die snel gekwetst de wedstrijd moest staken,  en die beslist werd na een discutabele penalty die zonder pardon door Bova voorbij Gies werd getrapt!
Nu zaterdag moet het voor FC Dender dus beter kunnen want, ook al zijn we al 9 wedstrijden ongeslagen, de laatste twee wedstrijden eindigden onbeslist en om de voeling met de top vier niet kwijt te geraken moeten er ook af en toe 3 punten behaald worden.
Bij FC is er niemand geschorst. Houdret, verrekking achterbeen en vorige wedstrijd nog uit voorzorg aan de kant gebleven, trainde deze week nog afzonderlijk maar sluit op vrijdag opnieuw aan bij de groep en is nog licht onzeker.
SUPPORTERS OP POST !