Steven De Petter en Mehdi Terki geven aftrap derby!

donderdag 24 januari 2019 om 13u50

Zondag, ter gelegenheid van de derby tegen E. Aalst, zakken er twee oud toonaangevers van FC Dender af naar ons stadion, Steven De Petter en Mehdi Terki werden bereid gevonden om de aftrap te geven van deze belangrijke wedstrijd.
Waarschijnlijk is het onnodig om beide eersteklassespelers voor te stellen, maar toch een klein woordje uitleg. 
 
stevendepetterSteven was mede verantwoordelijk voor de succesjaren van FC, als twaalfjarige maakte hij de overstap van SK Terjoden naar FC Denderleeuw.
Bij FCD, dat toen uitkwam in tweede klasse, maakte hij op zestienjarige leeftijd de overstap naar de A-kern.
In totaal speelde hij, tijdens zeven seizoenen, 164 wedstrijden in onze blauw zwarte kleuren en wist als defensieve speler toch 14 keer te scoren.
Na het seizoen 2008-2009 zocht hij andere oorden op en transfereerde hij naar Westerlo, momenteel is hij actief bij STVV.
 
TerkiMehdi, ondertussen 27 jaar, begon als jonge speler bij FC D aan het seizoen 2012-2013 en speelde hier in 2,5 seizoenen 75 wedstrijden voor FC Dender, hierin maakte hij als middenvelder 21 doelpunten.
Hij was indertijd één van de smaakmakers van ons team waardoor er verscheidene eersteklassers interesse toonden, uiteindelijk koos hij voor Sp. Lokeren waar hij nu nog steeds actief is.
 
We wensen beide FC-iconen, die FC D nog steeds volgen, van harte welkom in ons stadion en hopen dat onze spelers zich zullen spiegelen hun weergaloze inzet!