Voorbeschouwing FC Dender - E. Aalst.

vrijdag 25 januari 2019 om 09u47

Zondag is het opnieuw derby dag, om 14u30 wordt de derby tegen onze buren uit Aalst gespeeld.
We zijn ondertussen al 18 wedstrijden ver en krijgen in onze reeks stilaan een beeld van wie er nog ambitieus hogerop mag kijken en wie er onderaan strijd gaat moeten leveren voor het behoud, maar met nog 36 punten te verdienen kan er uiteraard nog veel gebeuren. 
De derby is dus niet alleen een wedstrijd waarin de rivaliteit tussen beide supportersclans hoge toppen gaat scheren, ook op sportief vlak staat er één en ander op het spel.
De voorverkoop geeft er al een beeld van hoe het met de interesse in de wedstrijd gesteld is, weinigen willen blijkbaar deze wedstrijd missen.

Aalst startte, net als FC D, zwak aan het seizoen maar kende, met 9 op 12, een heel sterke maand november. Nadien leek er opnieuw niets meer te lukken, 4 van de 5 wedstrijden werden verloren, enkel de laatste wedstrijd tegen Chatelet leverde een punt op (1-1). 
De technische staf bij Aalst onderging dit seizoen al heel wat veranderingen, op 13 november werd er een einde gemaakt aan de overeenkomst met Tom De Kock, nadien nam T2 Carl De Geyseleer over (behaalde 2 overwinningen), op 3 december werd Yves Van Borm aangeduid als opvolger, deze gaf er echter op 2 januari zelf de brui aan en werd kort nadien opgevolgd door Bart Van Renterghem, die hiermee naar zijn oude stal terugkeerde.
Ondertussen staat Aalst met 18 punten op de 14e plaats, m.a.w. dus op een rechtstreekse degradatieplaats en telt slechts één punt voorsprong op de allerlaatste in het klassement KSK Heist. Tegenvaller is ook dat de ploegen die het rondom zich moest dulden plots wel punten zag pakken (o.a. Knokke en Geel).
Aalst scoorde tot dusver al 24 doelpunten en incasseerde er zelf al 31, topscorer is er Mbaye met 5 doelpunten, De Rock, Mitu en De Neve scoorden respectievelijk al 4, 3 en 3 doelpunten.
Om uit de benarde situatie te geraken zat Aalst niet stil tijdens de winterstop, zo kon het drie nieuwe spelers - twee centrale verdedigers en één aanvaller - vastleggen, nu is het echter  afwachten wanneer de spelerslicenties voor Andreas Burssens (19j, AA Gent), Steve Ryckaert (20j, STVV) en Nico Binst (26j, aanvaller, RWDM) in orde gaan geraken.  
Twee Aalsterse spelers hebben een FC-verleden, nl. doelman Zeb Van Gerven en middenvelder Rene Sterckx (2 doelpunten).
De heenwedstrijd in Aalst werd door FC met 0-2 gewonnen, voor FC kopte kapitein Hias net voor rusten de 0-1 in doel, 20 minuten voor affluiten zette M’Barki de 0-2 eindcijfers op het scorebord.
Aalst had in de vorige competitiewedstrijd de winst binnen handbereik ware het niet dat een verdedigende fout voor de bezoekers uit Chatelet alsnog een 1-1 gelijkspel opleverde.
 
De laatste wedstrijd van FC, tegen RWDM, was geen hoogvlieger, er werd namelijk, en terecht, met 2-0 verloren. FC liet eerder zien veel beter te kunnen dan wat het in Molenbeek presteerde, maar na twee goede prestaties die spijtig genoeg telkens op een gelijkspel eindigden (Deinze en Lierse Kempenzonen) en de verliespartij tegen RWDM behaalde FC maar 2 op 9, moet FC D dus zijn volgende wedstrijd opnieuw trachten te winnen.
FC kan in de derby geen beroep doen op de geschorste Arenate die tegen RWDM zijn derde gele kaart incasseerde.  
Door de sneeuwval was trainen deze week geen sinecure, maar er blijkbaar werd toch enthousiast getraind want ook bij onze spelers leeft deze derby!

Zondag rekent onze sportieve cel volop op jullie voltallige vocale en blauwzwarte steun…
 
SUPPORTERS OP POST! 

De aftrap wordt gegeven door Steven De Petter en Mehdi Terki. 

Historiek:

Sun 14/10/18 Eendracht Aalst 0 - 2 Dender
Sun 28/01/18 Dender 1 - 1 Eendracht Aalst
Fri 22/12/17 Eendracht Aalst 1 - 3 Dender
Sun 31/01/16 Dender 4 - 4 Eendracht Aalst
Sun 13/09/15 Eendracht Aalst 2 - 2 Dender
Sun 29/04/12 Eendracht Aalst 0 - 0 Dender
Sat 10/12/11 Dender 2 - 2 Eendracht Aalst