Voorbechouwing FC D - Knokke FC.

vrijdag 15 februari 2019 om 15u35

Vorige zaterdag speelde FC tegen FC Seraing een wedstrijd met twee gezichten, in de eerste helft onfortuinlijk en kansloos, in de tweede helft strijdbaar en kansrijk! Uiteindelijk, door een scheidsrechterlijke beslissing, bleef het 2-2 en werd het niet 2-3.
FC zag in die wedstrijd ook zijn man van de match uitvallen, eerst scoorde Rowell twee doelpunten, op het einde kreeg hij van de scheidsrechter een tweede geel onder de neus geduwd wegens een vermeende schwalbe in de 16!
Nu zaterdag, 16 februari, is hij dus tegen Knokke FC niet van de partij.
Knokke FC staat momenteel op de veertiende plaats, een rechtstreekse degradatieplaats, dit in fel contrast met vorig seizoen toen het zelfs de play-offs won maar er niet voor koos om te promoveren.
Onderaan het klassement is Knokke de productiefste ploeg, maar wetende dat het met Alessio Staelens de topscorer uit onze reeks in zijn rangen heeft lopen niet zo verwonderlijk! Hij maakte tot dusver de helft van de 30 doelpunten van Knokke. Ex-FCer Sander Van Eyk scoorde voor Knokke al tweemaal.
Met 4 overwinningen thuis tegenover 1 uit lijkt het er dus goed op dat Knokke een thuisploeg is, het speelde ook slechts driemaal gelijk. Mooiste uitslag was de 4-1 winst tegen SK Deinze, ook Aalst ging er met 4-1 onderuit.
Uit de laatste vier wedstrijden werd er slechts één puntje behaald en dit tegen Dessel Sport, 0-0.  Tegen Lierse, Oudenaarde en RWDM werd er nipt verloren. 
Knokke slikte reeds 32 tegendoelpunten.
De nieuwe coach Lorenzo Staelens ziet zijn ploeg nu dus best winnen om onderaan weg te geraken, hij beschikt hiervoor nochtans over een ervaren elftal.
De heenwedstrijd eindigde op een billijk gelijkspel waarbij de doelmannen zich meester toonden.
Coach Cieters kan opnieuw een beroep doen op de vorige week geel geschorste Maxim Nys, Dries Caignau daarentegen heeft een breuk in het middenhandsbeentje en een operatie is nodig. Hij zal vier weken onbeschikbaar zijn, maar kan wel een individueel loopprogramma afwerken.
FC D moest vorige zaterdag één plaats achteruit en staat nu op de zesde plaats, het telt 32 punten, vier minder dan de laatste play-off plaats.
Zaterdag rekenen onze spelers op jullie aanwezigheid.
SUPPORTERS OP POST ! 

Historiek:

Sun 18/11/18 FAD Knokke 0 - 0 Dender
Sun 15/04/18 FAD Knokke 5 - 0 Dender
Sat 30/09/17 FAD Dender 1 - 3 Knokke
Sun 23/08/15 CUP Knokke 2 - 4 E Dender