Onze Italiaan Ignazio Cocchiere geeft woordje uitleg.

donderdag 18 augustus 2016 om 16u15

Gisteren won FC vrij vlot met 5-1 van RRC Waterloo, ook Ignazio Cocchiere deed met een doelpunt zijn duit in het zakje. Ook tijdens de oefenwedstrijd tegen Cercle Brugge zette hij reeds de netten bol, we gingen eens luisteren wat hij van de voorbereiding vindt.

Dag Ignazio, je voetbalt al enkele jaren in België, hoe zag je parcours er voorheen uit?
Ik kom uit de streek van Milaan en kreeg men jeugdopleiding bij het grote Inter Milaan. Nadien trok ik voor twee seizoenen naar de Série C om dan naar Zwitserland uit te wijken, hier speelde ik met Nyon in de tweede divisie. Ondertussen volgde ik ook nog universitaire studies, nl. Politieke Wetenschappen. Het laatste jaar van men studies deed ik in Italie.
IgnazioIn 2013 kon ik in Brussel professioneel aan de slag gaan en ging dus op zoek naar een Belgische club waardoor ik bij Union belandde.
Naast het voetbal werk ik bij het Europees Parlement, misschien een beetje atypisch maar het is prachtig om zo mijn twee droomjobs te kunnen combineren.
 
Waarom koos je voor FC Dender?
Ik speelde drie seizoenen bij de geel blauwen uit Sint Gillis en moet dus een 100-tal matchen op mijn teller staan hebben bij Union, een mooie en aangename ervaring. Nu zocht ik een nieuwe uitdaging en kwam zo bij FC Dender terecht waar het project en de infrastructuur, eerste klasse waardig, mij enorm aanspraken. Ik had ook men oor eens te luisteren gelegd bij ex-spelers van FC Dender en hoorde er niets dan goede commentaren, de keuze was dan ook snel gemaakt.
 
Ben je hier ooit eerder met Union al komen spelen?
Ja, vorig jaar ben ik hier in het Van Roy stadion eens een oefenwedstrijd komen spelen met Union. Het is een prachtig stadion en ik hoop dat we met prachtig voetbalspel de supporters kunnen verleiden om massaal naar het stadion af te zakken.
 
Wat zijn je sterkste punten als speler?
Vooral mijn positiespel vind ik goed, ik ben ook een polyvalente speler die op meerdere plaatsen kan opgesteld worden.
Ik ben ook doelgericht maar mag vooral zeggen dat ik mij ten dienste stel van de ploeg.

De voorbereiding is nu volop bezig, hoe verloopt deze?
Ik kende reeds enkele spelers van voorheen waardoor de integratie vlot verloopt. Vooral Dani Almeida, waarmee ik twee seizoenen samen speelde bij Union, ken ik vrij goed. Met Kevin Nicaise heb ik enkele gemeenschappelijke vrienden en er is natuurlijk ook onze coach Jean Pierre Vande Velde die eerder men trainer was bij Union.
Ook de korte stage was een zegen om de groep beter te leren kennen, zo hebben we banden gesmeed.
We zijn nu vollen bak aan het oefenen maar plaatsten ons ondertussen toch al voor de volgende ronde in de Croky Cup.
Er moeten 16 nieuwe spelers ingelast worden, geen sinecure. Het vraagt uiteraard enkele weken om de nodige automatismen te kweken. Ik heb er het volste vertrouwen in en hoop dat we zo hoog mogelijk het seizoen beëindigen en misschien worden onze stoutste dromen zelfs bewaarheid….