Zondag competitiestart.

maandag 29 augustus 2016 om 23u45

Zondag is het eindelijk zover en gaat het nieuwe voetbalseizoen van start.
FC kon via de eindronde doorstoten naar de hoogste amateurreeks, een reeks die van start gaat met 16 ploegen en waarvan er slechts één gegadigde aanspraak kan maken op promotie naar het betaald voetbal in reeks 1B. De eerste vier ploegen van het klassement spelen een Play Off met de 50% punten regel. De winnaar van deze Play Off stijgt naar het Betaald Voetbal 1B op voorwaarde dat hij een licentie voor het Betaald Voetbal heeft kunnen behalen.
De laatste drie teams uit het klassement zakken naar de Tweede Amateurklasse, de vierde laatste (13de uit het klassement) speelt een eindronde met drie clubs uit Tweede Amateurklasse, waarbij de winnaar van die eindronde stijgt naar of blijft in de Eerste Amateurklasse.

Het nieuwe seizoen wordt er ingevolge de competitiehervorming eentje met heel wat vraagtekens. Wat zijn onze nieuwe tegenstanders waard,...?
De eerste opponent in het Van Roy stadion is KVV Coxyde, een club die een turbulent seizoen achter de rug heeft. In 2008 kwam Coxyde nog uit in de provinciale reeksen maar stootte in die 8 jaren door tot in de Tweede Klasse.  Twee seizoenen geleden speelde het met brio, het stond bijna een gans seizoen met ruime voorsprong op de kop van het klassement, kampioen in de reeks van FC. Vorig seizoen ervaarde het dat de Tweede Klasse andere financiële koek is dan de lagere reeksen en het seizoen 2015-2016 werd dan ook geen succesverhaal want het kreeg tijdens de winterstop een transferverbod opgelegd en sloot de competitie af op de 17e plaats. Bovendien zag het zijn hoofdsponsor afhaken en geraakte in een financieel zo moeilijke toestand verzeild dat het genoodzaakt was om de spelers hun vrijheid te geven, het zag dan ook het merendeel van de basisspelers andere oorden opzoeken en is nu verplicht om de kaart van de jeugd te trekken.
Het is dan ook moeilijk inschatten hoe sterk dit Coxyde is, in de Crocky Cup werden ze alvast onmiddellijk met 0-6 uitgeschakeld door SK Londerzeel.
 
Wat ons eigen team betreft zijn er zeven kernspelers van vorig seizoen gebleven, ook vier jeugdspelers trainen en spelen mee met de A-kern, terwijl er twaalf nieuwe spelers een verbintenis met FC ondertekenden.
FC kreeg tijdens de oefencampagne vrij snel een opdoffer te incasseren toen Julien Pé uitviel met gescheurde kruisbanden en waarschijnlijk een gans seizoen aan de kant zal moeten blijven. Met Moulaye N'Diaye oefent er bij FC Dender al enige tijd een vervanger voor de ongelukkige Julien Pé mee.  
De Croky Cup eindigde voor FC al in de tweede ronde toen een sterk FC Turnhout FC in eigen stadion met 2-3 kwam kloppen. FC speelde een goed eerste half uur, kwam op voorsprong maar liet Turnhout langszij komen en zelfs 1-3 voorkomen. Na een sterk slotoffensief van onze jongens behield Turnhout nog een bonus van één doelpunt over.
Tijdens de oefencampagne zagen we veel belovende zaken, maar ook nog werkpunten, normaal voor een deels nieuwe groep. Maar geleidelijk aan merkten we toch wel dat de groep stappen voorwaarts zette en dat het gebrachte spel naar een hoger niveau getild werd.
De doelstelling van ons bestuur is om een zorgeloos seizoen te draaien en met vooral sprankelend thuisvoetbal in ons stadion, net zoals weleer, een thuisreputatie te kunnen opbouwen.
Zondag verwachten jullie dan ook allemaal om onze spelers en JP Vande Velde support te komen geven om zo het seizoen met een driepunter van start te laten gaan!

SUPPORTERS OP POST !

Wedstrijdleiding:
REF: DEBEUCKELAERE KEVIN
AR1: CORNELIS ARNO
AR2: STALLAERT DIRK