Voorbeschouwing Oosterzonen - FC Dender.

vrijdag 9 september 2016 om 14u52

Dit weekend staat speeldag twee voor de deur, FC trekt zaterdagavond naar Oosterwijk (Westerlo), een niet te onderschatten verplaatsing.
Oosterzonen is een club die 8 seizoenen geleden nog in Eerste Provinciale uitkwam, 10 seizoenen geleden zelfs nog in Derde Provinciale!
“The only way is up” denkt men in Oosterwijk en men bouwde ieder seizoen het team uit tot één van de topploegen in de reeks waarin het uitkwam. Zo was het vorig seizoen de grote belager van kampioen Beerschot Wilrijk, het strandde op de tweede plaats en stootte zo door naar Eerste Amateur.
Ook dit seizoen kende al een voorbeeldig competitiestart want het ging thuis KSK Heist met 0-3 inblikken, doelpunten van Joren Dehond, Jamie Meseure en Fall Falou. Een match waarin het geen kansen weggaf en driemaal de fouten van de verdediging gemakkelijk afstrafte.
In de Croky Cup strijdt het ook nog mee. Het won tegen Walhain en Vlijtingen telkens met 1-2, thuis deed het Union met 3-2 in het zand bijten. In de volgende ronde komt het uit tegen Waasland Beveren.
Ook de oefencampagne liet eveneens niet anders dan goeds zien, we mogen Oosterzonen dan ook als één van de topploegen uit onze reeks beschouwen.
 
FC behaalde vorige zondag een mooie overwinning, 5-2 tegen het getergde Coxyde, een logische en te verwachten zege. Toch gingen op het einde van de eerste helft de wenkbrauwen omhoog want FC moest tijdens de tweede helft een 0-2 achterstand ophalen. Begon de eerste helft nog goed, het speelde nadien veel te traag en liet de bezoekers zelfs toe tweemaal te scoren. Gelukkig was de tweede helft van een ander kaliber en resulteerde het eenrichtingsverkeer uiteindelijk nog in een schitterende 5-2 overwinning.
Willen onze jongens de drie punten meebrengen uit Oosterwijk dan zullen ze een ganse partij op het niveau van de tweede helft tegen Coxyde moeten acteren, temeer er ginds op een synthetisch plein gespeeld wordt, in het verleden niet altijd een voordeel voor FC.
FC speelde ooit één wedstrijd tegen Oosterzonen, in 2013 werd het, met 0-2, roemloos uitgeschakeld in de Beker van België.

Kwetsuren:
N'diaye blijft sukkelen met een ontsteking aan de voetzool.
Ook voor Ndoumbou (verrekking) komt deze wedstrijd te vroeg.
Dries Caignau heeft een spierscheur waarmee hij nog in behandeling is.
Julien Pé (adductoren) is voor lange tijd out, hij revalideert bij Walter Hinderdael.
Adam Burnaby Atkins heeft een verzwikte enkel.